PÅGÅENDE OCH AVSLUTADE PROJEKT


Skötsel Olofstorp -  Här har vi piffat till terrassen inför sommaren. Vi har bl.a. målat räcke, behandlat trallen, satt upp insynsskydd i form av utomhusmattor. Vi har också fixat med blommorna och kunden har valt ut några av våra snygga krukor som blev pricken över i:et. 


Mur Olofstorp - här plockade vi bort den gamla slipersmuren och satte upp en snygg stödmur från Keystone istället. Det trevliga med mur är att man kan göra snygga former istället för raka kanter som blir med slipers.


Anläggning Olofstorp - detta hus är nybyggt så här började vi med att anlägga gräsmatta och kanter runt den framtida gången. Vi har även byggt en liten isolerad friggebod, lagt plattor och satt en granittrappa mot altandörren.


Mur och trappa Olofstorp - Här hade kunden tidigare en besvärlig slänt som tog upp en del av gräsmattan. Då är terassering ett utmärkt val då det skapar mer yta både nedanför och ovanför murarna. Muren är gjord med Megawall, en typ av stödmur och trappan är i granit.


Anläggning Lerum - Här har vi uppdaterat entrésidan med ny plattsättning i kavalashiffer, klätt in trappan i samma sten, målat räcke, bytt taket över ytterdörren, satt upp ny ytterbelysning och gjort om rabatterna. I rabatterna samsas murgröna, olika typer av klot- och pelarthuja, rodendendron, klätterrosor med lite uppstickare i form av allium och höga gräs.Anläggning Sävedalen - Här har vi gjort om hela entrén. Sjösten, slipers och knäcksten har fått ge vika för granit, byasten och betong.

Trappan och kanststenen är i granit vilket ger ett gediget intryck, byastenen är ljusgrå och lagd med ram runt hela plattsättningen.

Klassiskt, lättskött och snyggt!


Anläggning Kungälv - Här har vi uppdaterat deras nuvarande uteplats med nya marksten i kavalashiffer, bytt trappsteg till granit och gjort om rabatterna, i rabatterna samsas tujaklot, stäppsalvia, kantnepeta, sköldpaddsört, solhatt och bolltistel.


Anläggning Älsjön - Här har vi bytt ut den grusade ytan mot stenlagda gångar och bytt trappan. Kunden har valt en marksten i betong i ljust och mörkt grått och trappan är i grafitgrå granit, det var väldigt snyggt tillsammans.


Mur Ytterstad - muren hos denna kund hade rasat för en tid sedan av olika anledningar, bl.a. är denna sten inte gjord för att använda för så höga murar. Kunden ville gärna använda sig av denna sten så här fick vi göra en specialare. Vi tog ner muren och satte L-stöd, därefter byggde vi muren utanför L-stödet, vilket innebär att det inte blir något marktryck på själva muren utan bara på L-stödet. Muren kommer hålla i en evighet och det blev mycket snyggare än om vi bara satte L-stöd!


Anläggning Kungälv före-efter.

Här har vi anlagt en gång från parkeringen till huset, den befintliga gången har vi också gjort i ordning och lagt sten. Trappan byttes ut från en betongtrappa till en i granit. Knotten är en typ av halvsten på nät som var väldigt smidiga att lägga.


Bullerplanksbygge Lerum

Denna kund bor intill en mycket trafikerad väg och ville ha ett bullerplank. Vi grävde bort den gamla häcken, byggde och satte upp planket och planterade även klätterväxter som murgröna, vildvin och klematis som med tiden kommer pryda staketet. Här gjorde vi också en lättskött buskplantering på utsidan bullerplanket med mörkbladig och gulbladig spirea tillsammans med stefanandra som marktäckare.


Trädgårdsanläggning Bergum före - efter

Hos denna kund har det tidigare varit terasser med knäcksten och slipers. Nivåskillnaderna var ca tre meter. Här har vi murat upp terasserna istället. Det har också anlagts en plattsatt gång mot huset och planterats växter i terasserna. Kunden har valt mur från Heda och trappstegen i granit, vilket är en fin kombination.


Rabatt Sjövik före- nyplanterat

Här har vi planterat funkia, fänrikshjärta, kaukasisk förgätmigej, strutbräken och höstsilverax.


Trädgårdsarbete Gråbo före-efter

Här hade vår kund problem med att hennes hund gärna grävde upp allt i trädgården, så här grävde vi bort allt gräs och lade på naturgrus/sten i olika storlekar. Det blev både snyggt och praktiskt!


Trädgårdskötsel Gråbo, före- pågående arbete

Denna trädgård har fått växa i fred under ett antal år, så här trädgårdsrenoverar vi, beskär, sågar, klipper och fixar i ordning, fler bilder kommer..


Trädgårdsanläggning Lerum, före - avtäckning av berg - före - avschaktning gräs och rabatter.

Ibland stöter man på kunder som tycker om sten mer än gräs och här anlade vi en sten/grusträdgård. Vi tog bort gräsmatta, murar och rabatter. Kunden ville ha berget i dagen och på framsidan är idag makadam. På sista bilden ser man hur kunden har spolat av berget och lagt fina dekorstenar i springorna.


Trädgårdsanläggning och parkering i Lerum, före - efter

Avschaktning av gräsmatta i slänt, jämnade ut och anlade en parkering. 


Trädgårdsanläggning Gråbo, före - efter

En omdränerad villa med nyschaktad gräsmatta blev en oas med uteplats och damm.


Trädgårdsanläggning Olofstorp, före - efter

En gammal övervuxen uteplats blev som ny med stenläggning och vackra rabatter.


Parkering Olofstorp, före -arbete pågår - efter

Från att ha varit en gräsparkering för en bil, blev det en grusparkering för två inramad av en spaljé av armeringsmatta med klättrande rosor och klematis.


Häckplantering i Olofstorp, före - nyplanterat

På framsidan fastigheten finns en praktfull mur som numera ackompanjeras av en bokhäck.